
שאלות ותשובות שאלון 481
אם סיימתם תיכון, באפשרותכם ללמוד באופן עצמאי לקראת שני השאלונים הללו.ניתן להיבחן בשניהם באותו מועד (לרוב בחודשים ינואר, מאי או יולי), או לפצל את הבחינות בין שני מועדים שונים במהלך השנה.
1. מועד חורף - בחודש ינואר
2. מועד קיץ א' - בחודש מאי
3. מועד קיץ ב'- בחודש יולי
לעומת זאת, אם אתם בוגרי תיכון, תוכלו ללמוד את כל החומר לבגרות בתוך כ־4–5 חודשים ואף פחות, בהתאם לקצב האישי שלכם.משך ההכנה משתנה מאדם לאדם, ותלוי בפרמטרים רבים: רקע קודם, פניות ללמידה, מועד היעד ועוד. לכן, נשמח לשוחח איתכם ולבנות יחד תכנית לימוד אישית עם לוח זמנים שמתאים בדיוק לכם.בכל מקרה, הזמן המינימלי המומלץ להיערכות מלאה לבחינת הבגרות הוא כחודשיים.
לכל תלמיד נבנית תכנית מותאמת אישית הכוללת סדר נושאים ולוח זמנים מומלץ.
אם סיימתם תיכון – עליכם לגשת באופן עצמאי לבית הספר שבו למדתם, ולהירשם דרכו לבחינה.ההרשמה לבחינת הבגרות היא ללא תשלום.
הסבר: אם כבר ניגשת בעבר לאחד או לשני שאלוני הבגרות ברמת 4 יחידות, ואתה מעוניין כעת לשפר ציון או להשלים רק אחד מהם – תוכל לעשות זאת בלי צורך להיבחן שוב בשני השאלונים.
כל שאלון עומד בפני עצמו, ואין חובה להיבחן בשניהם יחד.לטבלה המסכמת של אפשרויות צירופי הבגרות - לחץ כאן
או פשוט צרו עמנו קשר טלפוני 0774662080 ונסביר לכם בשמחה (:
ברגע שיתפרסם המיקוד לבחינות 2026 – נעדכן גם אותו בהתאם.
לכל שיעור ותרגול הכנו רשימה מסודרת של כל הנושאים והקבצים שיצאו מהמיקוד, כדי שלא תצטרכו לנחש מה כן רלוונטי ומה לא. כך תחסכו זמן יקר ותלמדו בדיוק במה שצריך.בנוסף, נבנה עבורכם תכנית לימודים מותאמת אישית על בסיס המיקוד, עם המלצות מדויקות מה ללמוד ומתי.
ננצל את ההקלות כדי להוביל אתכם ללמידה ממוקדת ויעילה.
בתחילת הדרך תעברו פגישת ייעוץ טלפונית – בה נגדיר יחד מה בדיוק כדאי ללמוד, נסביר על מבנה הבחינה, ההקלות, וכל מה שחשוב לדעת כדי להצליח.
לכל שיעור ותרגול הכנו עבורכם רשימה מסודרת של כל הקבצים והנושאים שיצאו מהמיקוד, כדי לחסוך לכם זמן ולהימנע מבלבול לגבי החומר הרלוונטי.
בנוסף, תקבלו תכנית לימודים אישית עם לוחות זמנים מומלצים, ונדריך אתכם לעומק על מבנה הבחינה והמיקוד המדויק של הבחינות במסגרת "מלחמת חרבות ברזל"
( בכל מקרה תבררו בתיכון ליתר ביטחון ! ! !)
ננמק:
מקרה 1 - אם בוגר תיכון משפר את הבגרות במתמטיקה אז הוא יקבל ספח עם הציון החדש במתמטיקה.
אם הספח הוא ציון הגבוה מהציון שקיבל בתעודת הבגרות בתיכון, אז הבוגר כן יציגו למוסד להשכלה גבוהה.
אם הספח הוא ציון נמוך מהציון שקיבל בתעודת הבגרות בתיכון, אז הבוגר לא יציגו למוסד להשכלה גבוהה.
מקרה 2 - אם בוגר תיכון שיפר את הבגרות במתמטיקה בשאלון מסוים מספר פעמים במועדים שונים אז הציון הסופי שיופיע בספח תמיד יכלול את הציון הגבוה ביותר שקיבל עבור אותו השאלון
להלן מקור ההודעה - ראו פסקה 5.9
לחץ כאן למקור
https://apps.education.gov.il/Mankal/Horaa.aspx?siduri=307
להלן ציטוט ההודעה מהאתר של משרד החינוך פסקה 5.9:
"5.9. הפקת ספח
א.בוגר המבקש לתקן את אחד הציונים והניגש לבחינה חוזרת במקצוע, או שהוא נבחן במקצוע שלא נבחן בו בעבר לאחר שכבר קיבל תעודת בגרות, יקבל ממשרד החינוך ספח עדכון.
ב.הספח מתפרסם בפורטל בתי הספר ובפורטל התלמידים וכולל את הציון הסופי החדש במקצוע שבו נבחן התלמיד, שייקבע כדלקמן:
אם הבוגר חזר על שאלון בחינה אחד מתוך כל השאלונים במקצוע, יינתן לו בספח ציון המקצוע כאשר הוא משוקלל בין ציון השאלון שבו הוא נבחן לאחרונה ובין ציוני השאלונים האחרים המחייבים במקצוע.אם הבוגר נבחן באותו סמל שאלון יותר מפעם אחת במועדים שונים, יכלול הציון הסופי בספח תמיד את השאלונים שניתנו עליהם הציונים הגבוהים ביותר.
ג.חשוב להבהיר כי הציונים בתעודת הבגרות אינם משתנים. השיפורים מתקבלים על גבי ספח לתעודה שאפשר להציגו למוסדות להשכלה גבוהה, או לכל גורם אחר, בצמוד לתעודה."