הקורס אינו זמין כעת אנו עובדים על הקורס, ובקרוב יהיה ניתן לרכוש אותו לחצו כאן לסגירת ההודעה

בדיקת בחינות הבגרות במתמטיקה

הבחינות נבדקות על ידי מעריכים - מורים של משרד החינוך העומדים בקריטריונים מסויימים כגון: להיות בעלי תואר אקדמי ותעודת הוראה, לימוד מתמטיקה בפועל, השתתפות בהשתלמויות ובעלי וותק מסויים בהכנת תלמידים לבגרות. כמובן שהמעריכים לעולם לא ייבדקו בחינות של בית ספר בו הם מלמדים.

על הבדיקה להיות כמה שיותר אחידה ולכן עוד לפני בחינת הבגרות מוכן מחוון לבדיקת הבחינה ובו הנחיות מדויקות לבדיקה: כיצד לבדוק כל שאלה, כמה נקודות יתקבלו על כל סעיף, מה צריכה להכיל תשובה מלאה וכו'..
לאחר הבחינה, עם איסוף המחברות מועברות כמה מהמחברות (כ- 1000) להערכה- קוראים ובודקים אותן אך מבלי לתת ציון, המטרה היא לבדוק האם יש לשנות את הנחיות המחוון הראשוני. למשל, אם מתגלה בעיה שחוזרת על עצמה בשאלה או סעיף כלשהו, תיתכן חלוקה שונה של הניקוד משמכתיב המחוון הראשוני.

לאחר מכן, הבחינות מועברות לבדיקה מקיפה. שקלול הציונים נעשה בתוכנת מחשב, כל בודק מקליד את מספר הבחינה ונותן ציון מתוך 100% על כל סעיף.
בסוף, התוכנה משקללת את כל הציונים (על פי חלוקת הנקודות שנקבעה במחוון) ומתקבל ציון כולל.
כל בחינה נבדקת על ידי שני מעריכים והציון הסופי הוא ממוצע של שני הציונים שניתנו. אם מתגלה שיש פער של יותר מ- 10 נקודות בין שני הציונים הללו, הבחינה נשלחת לבדיקה שלישית אצל מעריך בכיר. במקרה כזה, הציון הסופי הוא ממוצע של הציון שנתן המעריך הבכיר והציון הקרוב ביותר אליו מבין שני הציונים הראשוניים של המעריכים.


פרסום ציוני בחינות הבגרות

ציוני בחינות הבגרות באופן כללי מתקבלים לכל המאוחר שלושה חודשים מיום הבחינה, אך בד"כ הם מתקבלים כחודשיים לאחר הבחינה. בנוסף, במועדי הקיץ (מועד א') של מתמטיקה ואנגלית, הציונים לרוב מתפרסמים כחודש וחצי לאחר מבחן הבגרות כדי שייתקבלו לפני המועד ב'.

פרסום הציונים נעשה ב"פורטל תלמידים" של משרד החינוך, ציוני בחינות הבגרות המתקיימות בכל מועד מוצגים לצפיית כלל הנבחנים באזור האישי.

הציונים המפורסמים במערכת המקוונת מיועדים לצפייה בלבד ואינם מהווים מסמך רשמי. רק ציוני הבחינות שיועברו לבתי ספר (או שיגיעו בדואר עבור נבחנים אינטרניים, ולשלוחת הבחינות האקסטרנית שבה מתנהל תיק הנבחן עבור נבחנים אקסטרניים) על ידי אגף הבחינות, במסמך מודפס, הם הציונים המחייבים, ורק אותם אפשר להציג בפני גורמים רשמיים.


ערעור על ציון של בחינת בגרות

לכל תלמיד הזכות לערער על ציונו במבחן הבגרות. כל תלמיד גם רשאי לבקש לראות את הבחינה שלו. ניתן לערער עד 40 יום מפרסום ציוני הבגרות ללא הארכות (לכן כדאי לוודא שהציון מגיע בזמן), כדאי להתעדכן לגבי המידע על תאריך הגשת הערעור בכל מועד.
במידה וברצונך לערער על הציון, עליך לפנות אל רכז הבגרויות בבית הספר (עבור תלמידי תיכון ונבחנים אינטרניים) ולהתחיל בתהליך. עבור נבחנים אקסטרניים- עליך להגיש ערעור דרך השלוחה, יש לבקש שובר תשלום לערעור ולאחר התשלום יוגש ערעור למשרד החינוך ע"י השלוחה (כמעט ואינכם שותפים בתהליך הגשת הערעור לעומת נבחנים אינטרניים).

במסגרת התהליך, רכז הבחינות מבקש ממורה המקצוע בבית הספר לבדוק את מחברת הבחינה ולראות אם יש מקום לערער, תוכלו גם לעיין במחברת הבחינה ולהתייעץ עם המורה בנוגע לכדאיות הערעור. אם הוחלט שיש מקום לערער, בית הספר כותב מכתב ערעור לבדיקה נוספת של המחברת, כאשר התלמיד יכול להוסיף מכתב משלו. מחברת הבחינה המקורית עם מכתב הערעור נשלחים לאגף הבחינות תוך 40 יום מקבלת המחברת חזרה לתיכון.

באגף הבחינות, המבחנים מגיעים למעריך בכיר שבודק מחדש את הבחינה מבלי לדעת על הציונים המקוריים. לכן קחו בחשבון שייתכן שהערעור אפילו יוריד מהציון המקורי. הציון שיינתן לאחר הערעור הוא סופי לגמרי, לא ניתן לערער שוב.


טוהר הבחינה- חשד להעתקה או מרמה

במקרה שבו התעורר חשד לאי-קיום טוהר הבחינות, תופיע במקום הציון המילה "חשד".
חשד עלול להתקבל מכל מיני סיבות ולאו דווקא מהעתקה או מרמה, למשל אם דילגתם על שלבים בפתרון או שנראה שפתרתם בצורה לא רציפה ייתכן שיהיה "חשד".
לכן כדאי לוודא שאתם פותרים בצורה מלאה (רצוי לפי ההנחיות והשיטות של מלומד).

חשוב להדגיש כי גם אם תיגש למועד נוסף, כל עוד לא הוגש ערעור ובוטל ה"חשד", הוא ימשיך ללוות אותך גם למועד הנוסף. נבחן רשאי לערער בפני ועדת טוהר הבחינות בכתב תוך 40 יום מתאריך ההודעה על החשד. ערעורו יועבר באמצעות בית הספר לכתובת המצוינת בהודעת החשד, ובית הספר רשאי להוסיף את תגובתו לתגובת הנבחן.

הערה: הוחמרה הענישה על שימוש אסור בטלפון הנייד או באביזרי תקשורת אחרים בעת קיום הבחינות. נבחן שבחינתו נפסלה בגין עדות לשימוש בטלפון נייד (או אביזר אחר המשמש לאותן מטרות דוגמת שעון חכם) או נבחן שהשיב במחברתו על שאלון אחר מהשאלון בו נבחן או שהשיב תשובות בפורמט אחיד שחזר על עצמו בהיקף רחב - זכותו של התלמיד להיבחנות חוזרת באותו מקצוע תושעה לשני המועדים העוקבים.


הציונים המופיעים בתעודת הבגרות (שקלול הציונים ומהו הציון הקובע?)

הציון הסופי המופיע בתעודת הבגרות מורכב על פי רוב משקלול של שני רכיבים:

• 70% הערכה חיצונית, המורכבת מציון בחינת הבגרות ומציון שנתי.
• 30% הערכה בית ספרית (הערכה חלופית).

הציון הסופי במתמטיקה מחושב על פי שקלול של הציונים במבחני הבגרות עם ציון המגן. בכל רמת יחידות (3 או 4 או 5) המשקל של השאלונים מחולק בצורה קצת שונה.

איזה ציון קובע - הגבוה או האחרון?
• לתלמיד במסגרת בית הספר - הציון הגבוה ביותר שהשיג באותו סמל שאלון במועדי הבחינות השונים, הוא שייחשב לצורך הזכאות בסיום לימודיו.

• נבחן משנה בוגר/אקסטרני הזכאי לתעודת בגרות ונבחן בבחינות הבגרות לצורך שיפור ו/או השלמת בחינות, ציונו החדש לא ישפיע על ציוני התעודה הקיימים. על כל בחינה יקבל ספח עם הציון החדש באופן נפרד.

• נבחן משנה בוגר/אקסטרני שעדיין אינם זכאים לבגרות, הציון האחרון שיקבלו הוא שייחשב להם עד לקבלת הזכאות.

 

לייעוץ בחינם התקשרו 077-4662080 או השאירו פרטים
עדיין לא בטוחים? רק תכניסו פרטים בטופס ונשמח לחזור אליכם
שלח שלח
לשיחת היכרות
טלפנו צרו קשר עשו לייק אינסטגרם